تحلیلی آزاد و نکته ای در باب رونمایی از تقریظات رهبری
این شبهه و ایراد در بین مخاطبان (فرقی نمی کند مخاطبان عام یا خاص) وجود دارد که چرا تقریظات رهبری پس از گذشت چندین سال از نوشتن آن، رونمایی میشوند. به نظرم جواب ساده است.
تقریظنگاری رهبر انقلاب بر کتابهایی با موضوعات خاص را میتوان حاکی از نفوذپذیر بودن فرهنگ خاصه حوزه نشر و کتاب در این بخشها دانست. رویهای هدایتگرانه که اولا مسئولان و مدیران فرهنگی را متوجه ثقل خلاءهای فرهنگی میکند و ثانیا جامعه را به سمتی میکشاند که مشتاق خواندن این کتابها شوند. از همین رو علاوه بر بُعد ترویجی و مشوقانه تقریظ رهبری براین کتاب ها، میتوان این اقدام را تقریظی استراتژیک و انگشت راهنُمای رهبری به سوی خلاءهای فرهنگی جامعه خاصه در حوزه نشر کتاب دانست.
رونمایی از تقریظ «تن تن و سندباد» پس از 22 سال را باید از همین نگاه، دید. چراکه امروز کتابهای حوزه کودک از خلاء محتوایی عمیقی رنج میبرد. هجوم کتابهای ژانر وحشت، القای سبک زندگی و ارزش های غربی و خیل عظیم کتابهای ترجمه ای در نشر ِ امروزِ کتاب کودک، نیاز جامعه به رجوع به کتابهایی با غنای محتوایی و آموزشی بالا و متناسب با فرهنگ و باورهای بومی و اسلامی را ایجاب میکند.
و یا رونمایی از تقریظ «دختران آفتاب» پس از 10 سال نیز متضمن چنین نگاهی است. لذاست که حسب شرایط و مقتضیات و بزنگاه های جامعه، این تقریظات رونمایی می شوند.
✅امروز در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی، کودک طرازِ این تمدن، نیازمند خوانش چنین کتابهایی است.