کوتاه درباره پژوهش میدانی «نظرسنجی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب» :: تجربه عقلی

تجربه عقلی

دغدغه های فرهنگی

تجربه عقلی

دغدغه های فرهنگی

تجربه عقلی
کانال تلگرام
  • ما و حاج قاسم

    یک:
    حاج قاسم رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین...
    اما باید بلند شویم و خودمان را جمع و جور کنیم و برای تحقق مقصود و هدف حاج قاسم آماده شویم.
    باید مبانی فکری، عملی و اخلاقی سردارمان را به عنوان انسان طراز انقلاب اسلامی احصا کرده و نشر دهیم.
    خون بر زمین ریخته حاج قاسم، گام اول از گام دوم انقلاب است. جوان مومن انقلابی باید در گام دوم انقلاب این مبانی را چراغ راه خود قرار دهد.
    انواع قالب‎های فرهنگی، هنری و رسانه‎ای باید در اختیار تولید و نشر این مبانی باشند.
    حاج قاسم چهره ای بین المللی بود. در همین سه چهار روز رسانه‎ های غربی تلاش کرده اند و میکنند تا چهره ای وارونه از حاج قاسممان به خورد مخاطبانشان دهند. هرچند که بر این زبونان و سفلگان حرجی نیست چرا که دنیا وارونه آخرت است...
    لذا راهبرد مدنظر 1.احصا مبانی فکری، عملی و اخلاقی سردار، 2.تعیین نظام موضوعات با نگاه به گام دوم انقلاب، 3.تعیین قالب‎های فرهنگی هنری و رسانه ای برای موضوعات و مبانی احصا شده، 4. تولید به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است.

    دو:
    کودک در گام دوم انقلاب جایگاه ویژه ای دارد. تفصیل این نسبت بماند برای بعد که به وقتش خواهم گفت.
    یکی از کارویژه های فرهنگی، هنری و رسانه ای پرداختن به رابطه حاج قاسم با فرزندان شهداست.
    تولیدات باید برای دو سطح مخاطب کودک و بزرگسال باشد. شتابزدگی کیفیت را پایین می آورد. این چند روز دیدم پوسترها و تصویرسازی‎های کارتونی در این خصوص انجام شده است. هرچند این تلاشها جای تقدیر دارد اما از سطح کیفی مطلوبی برخوردار نبودند. حاج قاسم کم تصویر با کودکان ندارد. در وهله اول از همان تصاویرباید الگوبرداری کرد و در مراحل بعد به تولیدات مفهومی پرداخت. برای قالب‎های دیگر هنری فرهنگی و رسانه ای نیز همینطور.

    سه:
    بنده به واسطه فعالیت رسانه ای و در اختیار داشتن رسانه آمادگی دارم زیرساختهای لازم برای تولیدات رسانه ای پیرامون سردار شهیدمان حاج قاسم سلیمانی را در اختیار عزیزان رسانه ای قرار دهم.

آپارات
   
   
   
آخرین نظرات
  • ۱۱ دی ۹۵، ۰۷:۲۹ - حامد
    👍
توئیتر
قفسه
  • کفش باز

    نوشته‌ی فیل نایت، ترجمه مریم علیزاده


آرشیو قفسه

طبقه بندی موضوعی

شنبه, ۳ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۲۰ ب.ظ

۰

پس از مطالبات رهبر معظم انقلاب در بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب و تأکید ایشان بر انجام کار مطالعاتی بر روی «مفهوم نمادین این استقبال مردمی»، در سال 92 و هم‏زمان با آغاز بیست و ششمین نمایشگاه بین‏ المللی کتاب، پژوهشی میدانی با عنوان «نظرسنجی از بازدیدکنندگان بیست‏ و ششمین نمایشگاه بین‏المللی کتاب تهران با تأکید بر رابطه بین استقبال از نمایشگاه و میزان مطالعه بازدیدکنندگان» در راستای لبیک به مطالبه به حق رهبر انقلاب صورت گرفت.
در کنار این تحقیق، دو پژوهش تطبیقی نیز صورت گرفت:
1. مقایسه یافته‏ های «نظرسنجی از بازدیدکنندگان بیست‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب» با «شاخص‏های شورای فرهنگ عمومی کشور در سال 1389 «
2. مقایسه وضعیت برگزاری نمایشگاه بین‏المللی کتاب تهران با نمایشگاه‏‏های بین‏المللی کتاب در دیگر کشورها و رتبه‏بندی جهانی آن
در اردیبهشت ماه سال 93 و همزمان با برگزاری 27مین نمایشگاه کتاب تهران، برخی نتایج این سه پژوهش در روزنامه ها (+) و خبرگزاریها (+ ، + ، +) منعکس شد. 
گزارش زیر در سایت خبری سراج 24 منعکس شده است:
 

بر طبق آخرین نظر سنجی صورت گرفته که با مدیریت و نظارت مجید صحاف و همکاری پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و نظارت علمی محمد سرشار از بازدید کنندگان بیست و ششمین نمایشگاه بین‏‌المللی کتاب تهران در اردیبهشت سال92 انجام شده است، 9درصد پاسخگویان عنوان کرده‌اند اصلاً کتاب‌های غیردرسی مطالعه نمی‌کنند، بیش از نیمی از پاسخگویان (57.4درصد) اظهار کرده‌اند به میزان  کم و خیلی کم به مطالعه کتب غیردرسی می‌پردازند و 33.8درصد هم مطالعه کتب غیردرسی خود را به میزان زیاد و خیلی زیاد مطرح کرده‌اند.

هر چند جامعه آماری این نظر سنجی کامل نیست و اکثرا کسانی به نمایشگاه کتاب می روند که قرابتی با موضوع کتاب داشته باشند و چنانچه این نظرسنجی با جامعه آماری وسیع تری و در بین همه اقشار جامعه در نظر گرفته شود، قطعا با نتایج عجیب و غریب دیگری روبرو خواهیم شد، اما همین آمار نیز موید سرانه پایین مطالعه در ایران است.

معضلی که سالیان سال است که دامن روند فرهنگی کشور را گرفته و طرح های مختلف مدیران و کارشناسان این حوزه نتوانسته راهگشای این معضل فرهنگی شود. قطعا وزارت ارشاد باید برنامه ای کارا برای بهبود شرایط کتابخوانی و ارتقا سرانه مطالعه در ایران تدارک ببیند.

سالانه تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان به نمایشگاه کتاب می آیند و عملا می توان گفت این نمایشگاه بزرگترین رویداد فرهنگی کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی است اما سوالی که در ذهن ایجاد می شود این است که آیا :.7(مار بالای استقبال از این نمایشگاه به معنای ارتقای سرانه مطالعه در کشور است؟!

بر اساس این نظرسنجی بیشترین انگیزه حضور در نمایشگاه کتاب خرید کتب درسی و کمک درسی است. اما استفاده از تخفیف‌های نمایشگاه؛ بالا بودن قیمت کتاب به‌طور معمول خارج از نمایشگاه، عدم دسترسی مناسب به کتاب در طول سال، آشنایی با تازه‌های کتاب و نشر، خرید کتاب‌های غیردرسی، تفریح و گردش و پر کردن اوقات فراغت و  استفاده از یارانه‌ها  از ددیگر انگیزه های حضور در نمایشگاه کتاب عنوان شده است.

آیا براستی اگر نمایشگاه کتابی دایر نمی شد و یا اگر جمعیت دانشجویانی که مجبورند برای ادامه تحصیل مطالعه را در برنامه روزانه خود جای دهند، از جامعه ایرانی حذف شود بازهم شاهد جرئت بررسی آمار سرانه مطالعه در ایران از سوی مسئولان فرهنگی خواهیم بود؟!

پاسخ آسان است. قطعا با حذف جامعه دانشجویی از ایران شاهد آماری اسف بار در حوزه کتاب خواهیم بود که این آمار می تواند ایران را در زمره کم مطالعه ترین کشورهای جهان قرار دهد. خطری که بیخ گوش فرهنگ کشور قرار دارد و مدیران فرهنگی باید به دنبال راه حلی کارآمد برای رفع این نگرانی باشند.

 

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ابزار هدایت به بالای صفحه