جایزه و نمایشگاه مرآت؛ مولودِ تازه‌ی جبهه فرهنگی انقلاب :: تجربه عقلی

تجربه عقلی

دغدغه های فرهنگی

تجربه عقلی

دغدغه های فرهنگی

تجربه عقلی
کانال تلگرام
  • ما و حاج قاسم

    یک:
    حاج قاسم رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین...
    اما باید بلند شویم و خودمان را جمع و جور کنیم و برای تحقق مقصود و هدف حاج قاسم آماده شویم.
    باید مبانی فکری، عملی و اخلاقی سردارمان را به عنوان انسان طراز انقلاب اسلامی احصا کرده و نشر دهیم.
    خون بر زمین ریخته حاج قاسم، گام اول از گام دوم انقلاب است. جوان مومن انقلابی باید در گام دوم انقلاب این مبانی را چراغ راه خود قرار دهد.
    انواع قالب‎های فرهنگی، هنری و رسانه‎ای باید در اختیار تولید و نشر این مبانی باشند.
    حاج قاسم چهره ای بین المللی بود. در همین سه چهار روز رسانه‎ های غربی تلاش کرده اند و میکنند تا چهره ای وارونه از حاج قاسممان به خورد مخاطبانشان دهند. هرچند که بر این زبونان و سفلگان حرجی نیست چرا که دنیا وارونه آخرت است...
    لذا راهبرد مدنظر 1.احصا مبانی فکری، عملی و اخلاقی سردار، 2.تعیین نظام موضوعات با نگاه به گام دوم انقلاب، 3.تعیین قالب‎های فرهنگی هنری و رسانه ای برای موضوعات و مبانی احصا شده، 4. تولید به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است.

    دو:
    کودک در گام دوم انقلاب جایگاه ویژه ای دارد. تفصیل این نسبت بماند برای بعد که به وقتش خواهم گفت.
    یکی از کارویژه های فرهنگی، هنری و رسانه ای پرداختن به رابطه حاج قاسم با فرزندان شهداست.
    تولیدات باید برای دو سطح مخاطب کودک و بزرگسال باشد. شتابزدگی کیفیت را پایین می آورد. این چند روز دیدم پوسترها و تصویرسازی‎های کارتونی در این خصوص انجام شده است. هرچند این تلاشها جای تقدیر دارد اما از سطح کیفی مطلوبی برخوردار نبودند. حاج قاسم کم تصویر با کودکان ندارد. در وهله اول از همان تصاویرباید الگوبرداری کرد و در مراحل بعد به تولیدات مفهومی پرداخت. برای قالب‎های دیگر هنری فرهنگی و رسانه ای نیز همینطور.

    سه:
    بنده به واسطه فعالیت رسانه ای و در اختیار داشتن رسانه آمادگی دارم زیرساختهای لازم برای تولیدات رسانه ای پیرامون سردار شهیدمان حاج قاسم سلیمانی را در اختیار عزیزان رسانه ای قرار دهم.

آپارات
   
   
   
آخرین نظرات
  • ۱۱ دی ۹۵، ۰۷:۲۹ - حامد
    👍
توئیتر
قفسه
  • کفش باز

    نوشته‌ی فیل نایت، ترجمه مریم علیزاده


آرشیو قفسه

طبقه بندی موضوعی

پنجشنبه, ۱۳ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۱۹ ب.ظ

۰

دیروز مولودِ تازه ای در عرصه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی زیستن آغاز کرد ..... جایزه و نمایشگاه کتاب مرآت

قبل‌تر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه سینما دو اتفاق مبارک «جشنواره عمار» و «جایزه سینمایی ققنوس» را شاهد بود؛ و اینک در عرصه کتاب و کتابخوانی... ان شاءالله نتیجه این حرکت برای عرصه کتاب و نشر نیز پرخیر و پرثمر باشد.

نکات مطروحه ام در سخنرانی برنامه دیروز برای علاقه مندان و دغدغه مندانی که شاید قصد پی گیری و مشارکت در این طرح را دارند در ادامه این پست خواهد آمد.

 

به نام روشنا بخش روح و جان.

خدمت همه میهمانان محترم عرض ادب و احترام دارم؛ و خدای را شاکرم در محفلی حضور دارم که آینه‏ گردان قلم‏ها و اندیشه‏ هایی دغدغه‏ مند و پویا در عرصه فرهنگ است.

امروز حرکت پرشتاب انقلاب اسلامی به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی، ایجاب می‏کند «فرهنگِ ترازِ» این تمدن، از استحکام سخت افزاری و نرم افزاری در محتوا و ساختار بهره‏مند باشد. و همانطور که رهبر حکیم انقلاب به حق بیان نمودند و بر اهمیت آن تاکید دارند، بخش اصلی این حرکت تمدنی، بخش نرم افزاری آن یا همان سبک زندگی است. از همین رو اساسا شکل‌گیری یک سبک زندگی شرط لازمِ تحقق یک تمدن است.

حقیر قصد اطاله کلام ندارم اما در باب اهمیت کتاب‏ محور بودن جایزه و نمایشگاه مرآت می‏خواهم به این نکته‏‌ی نویسنده‏‌ی کتاب «زندگی در عیش، مردن در خوشی» اشاره ‏کنم که:

«تاثیرِ لفظِ چاپ شده در هر مقطع و برهه‌ای بر افکار عمومی، نه فقط به دلیل کمّیت چاپ‏شده‌ها پایا و قدرتمند است، بلکه به این دلیل نیز قابل اهمیت است که آنچه چاپ شده از یک قدرت انحصاری برخوردار می‌باشد.

از همین روست که همواره معتقدم محتوای یک پیام اگر از طریق قالب مکتوب در اختیار مخاطب قرار گیرد، ماناتر و تاثیر آن در ذهن عمیق‏ تر خواهد بود.

این است که فرهنگ مکتوب خاصه  کتاب را به رسانه‌‏ای ماندگار و عمیق بدل می‏ کند. و شاید جایزه و نمایشگاه‏‌های موضوعی کتاب، همچون جایزه و نمایشگاه کتاب مرآت از این حیث دارای اهمیت بسیار باشد.  

اما این جایزه و نمایشگاه، آینه ‏دار چیست که «مرآت» نام گرفته است؟ در واقع فلسفه شکل‏ گیری این طرح، این بود که «مرآت» آینه‏‌ای باشد از مطالبات، دغدغه‏ ها و منظومه فکری و فرهنگی رهبر معظم انقلاب، آینه ‏ای از نیازها و خلاء‏های فرهنگی و اجتماعی جامعه، آینه‏ ای از ساحت فکر و اندیشه‌‏ی‏ ذهنِ ارزشمندِ یک نویسنده. و در یک کلام جایزه و نمایشگاه مرآت آینه‌‏‏ی تمام قدِ موضوعات مبتلابه فرهنگی جامعه ما خواهد بود که قرار است به حول و قوه الهی هر ساله به یک موضوع پرداخته شود. و خوب است همینجا اعلام کنم که جایزه و نمایشگاه مرآت در سال آینده میزبان کتاب‏ های ناشران و نویسندگان با موضوع «مردم‏ سالاری دینی» خواهد بود و البته این به معنای بسته شدن پرونده «سبک زندگی» نیست بلکه در فرصت یکساله‏‌ی آتی علاوه بر بررسی آثار جدید، خروجی این جایزه و نمایشگاه در قالب «کتاب مرآت» و گاهنامه‏ هایی با موضوع سبک زندگی و مردم سالاری دینی، در اختیار بدنه نشر و فعالان فرهنگی و اجتماعی قرار خواهد گرفت. از همین فرصت مغتنم استفاده می‏کنم و از تمامی عزیزانِ فعال در عرصه نشر و سازمان‏ های مردم ‏نهاد برای ارسال آثار قلمی و مکتوب خود به دبیرخانه دائمی جایزه و نمایشگاه مرآت، دعوت می‏ نمایم. امید است با مشارکت شما عزیزان این جایزه و نمایشگاه، به یکی از جوایز و نمایشگاه ‏های موثرِ ملی در زمینه کتاب‏‌های موضوعی بدل شود.

در پایان لازم است از همه عزیزانی که آثار ایشان در این نمایشگاه عرضه شده است، و همچنین همه عزیزانی که در برگزاری این طرح ما را همراهی کردند، به ویژه برادر ارجمند جناب حجت‏ الاسلام و المسمین غلامی که راهبر اصلی این حرکت فرهنگی بوده و حمایت‏ ها و راهنمایی‏ های خالصانه‏ شان را دریغ نکردند، و همچنین از آقایان حمزه ‏زاده و یقینی و مجموعه تحت مدیریت‏شان برای همکاری و همدلی در برگزاری این نمایشگاه کمال سپاس و امتنان داشته باشم.

سلام و صلوات خاصه پروردگار عالمیان بر ائمه معصومین علیهم السلام که سیره و سیرت ایشان نمونه و الگوی تمام عیار سبک زندگی الهی و معنوی است.

والسلام علیکم و الرحمه و برکاته

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ابزار هدایت به بالای صفحه