یادداشتی بر همایش ملی کتاب و نشر :: تجربه عقلی

تجربه عقلی

دغدغه های فرهنگی

تجربه عقلی

دغدغه های فرهنگی

تجربه عقلی
کانال تلگرام
  • ما و حاج قاسم

    یک:
    حاج قاسم رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین...
    اما باید بلند شویم و خودمان را جمع و جور کنیم و برای تحقق مقصود و هدف حاج قاسم آماده شویم.
    باید مبانی فکری، عملی و اخلاقی سردارمان را به عنوان انسان طراز انقلاب اسلامی احصا کرده و نشر دهیم.
    خون بر زمین ریخته حاج قاسم، گام اول از گام دوم انقلاب است. جوان مومن انقلابی باید در گام دوم انقلاب این مبانی را چراغ راه خود قرار دهد.
    انواع قالب‎های فرهنگی، هنری و رسانه‎ای باید در اختیار تولید و نشر این مبانی باشند.
    حاج قاسم چهره ای بین المللی بود. در همین سه چهار روز رسانه‎ های غربی تلاش کرده اند و میکنند تا چهره ای وارونه از حاج قاسممان به خورد مخاطبانشان دهند. هرچند که بر این زبونان و سفلگان حرجی نیست چرا که دنیا وارونه آخرت است...
    لذا راهبرد مدنظر 1.احصا مبانی فکری، عملی و اخلاقی سردار، 2.تعیین نظام موضوعات با نگاه به گام دوم انقلاب، 3.تعیین قالب‎های فرهنگی هنری و رسانه ای برای موضوعات و مبانی احصا شده، 4. تولید به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است.

    دو:
    کودک در گام دوم انقلاب جایگاه ویژه ای دارد. تفصیل این نسبت بماند برای بعد که به وقتش خواهم گفت.
    یکی از کارویژه های فرهنگی، هنری و رسانه ای پرداختن به رابطه حاج قاسم با فرزندان شهداست.
    تولیدات باید برای دو سطح مخاطب کودک و بزرگسال باشد. شتابزدگی کیفیت را پایین می آورد. این چند روز دیدم پوسترها و تصویرسازی‎های کارتونی در این خصوص انجام شده است. هرچند این تلاشها جای تقدیر دارد اما از سطح کیفی مطلوبی برخوردار نبودند. حاج قاسم کم تصویر با کودکان ندارد. در وهله اول از همان تصاویرباید الگوبرداری کرد و در مراحل بعد به تولیدات مفهومی پرداخت. برای قالب‎های دیگر هنری فرهنگی و رسانه ای نیز همینطور.

    سه:
    بنده به واسطه فعالیت رسانه ای و در اختیار داشتن رسانه آمادگی دارم زیرساختهای لازم برای تولیدات رسانه ای پیرامون سردار شهیدمان حاج قاسم سلیمانی را در اختیار عزیزان رسانه ای قرار دهم.

آپارات
   
   
   
آخرین نظرات
  • ۲۱ آبان ۰۳، ۱۳:۳۵ - امام زمان
    کصکش
  • ۱۱ دی ۹۵، ۰۷:۲۹ - حامد
    👍
توئیتر
قفسه
  • کفش باز

    نوشته‌ی فیل نایت، ترجمه مریم علیزاده


آرشیو قفسه

طبقه بندی موضوعی

شنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۲۱ ب.ظ

۰

یادداشتی بر همایش ملی کتاب و نشر

شنبه, ۲۷ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۲۱ ب.ظ
سالها یکی از دغدغه های ذهنی ام، برگزاری همایشی در حوزه کتاب ونشر با رویکردی علمی بود. نگاهی که متاسفانه در این حوزه بدان توجه نمی شود، نگاه علمی و معرفتی است. همه عادت کرده ایم نام کتاب که می آید، یک سری نظریات شخصی و سلیقه ای را به عنوان راهکار ارائه دهیم و خوشبینانه منتظر رسیدن به نتیجه مطلوب باشیم.
این همایش اما به حول و قوه الهی با نگاه مهجور ِ علمی در حوزه نشر، برگزار می شود. یادداشت زیر کوتاه نوشتی است درباب لزوم برخورد علمی با مقوله کتاب و نشر که در سایت همایش منتشر شده است.
 
 

بسیاری از برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی به دلیل این‌که بر بنیان‌های فکری و فلسفی مستحکمی تکیه ندارند و صرفاً بر تجربیات و علایق شخصی استوار هستند، از عمق و اتقان کافی و وافی برخوردار نیستند.از آنجا که به صورت طبیعی، عمل از نظر برمی‌خیزد، از این‌رو فقر نظری بر عمل نیز سایه می‌افکند و عمل را سست و معیوب می‌سازد. این حالت به طور خاص در قلمرو فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی مصداق و نمود بیرونی دارد.

متأسفانه حجم انبوهی از کارهایی که اکنون به عنوان اقدامات فرهنگی خاصه در عرصه کتاب و نشر به انجام می‌رسد، از قشری‌گری و سطحی‌اندیشی رنج می‌برد و این وضعیت، معلول ضعف‌های نظری و معرفتی آنهاست. اقدام فرهنگی خاصه در عرصه کتاب و نشر از آن‌جاکه با جهان‌بینی و نگرش انسان ارتباط دارد، بیش از هر اقدام دیگری محتاج برخورداری از یک نظام فکری و معرفتی است.

عرصه کتاب و نشر نیز که اغلب با چالش‏هایی در  مسائلی چون: اقتصاد نشر، ممیزی، سرانه کتاب، ترویج فرهنگ کتابخوانی و ... روبه‏روست، از فقر نظری و شتابزدگی عملی و گریز از مطالعات و پژوهش‏های نظری رنج برده است. حال آن‌که اقدام فرهنگی آن‏گاه ماندگار و متقن می‌شود که از آبشخور نظریه تغذیه کرده و بر مبادی و مبانی معرفتی و فلسفی تکیه زده باشد.

از همین رو به دلیل اینکه نظریه فرهنگی بومی (اسلامی) تولید نکرده‏ایم و نظام و ساختار فرهنگی خود را برپایه سلایق شخصی یا متاثر از غرب بنا نهادیم، در ساحت فرهنگ خاصه در عرصه کتاب و نشر دچار کاستی‏ و فقر هستیم. با این توجه است که در همایش ملی کتاب و نشر، برای اولین بار نگاه علمی بر فعالیت‏های عملیاتی و عینی تقدم یافته و در صددیم با استفاده از ظرفیت نخبگان و اساتید علمی این حوزه، آسیب‏ها، تهدیدها و فرصت‏ها را بررسی کرده و به ارائه الگویی بومی برای پیشرفت در این عرصه برسیم.

 از همه اساتید، دانشجویان، کتابداران و عزیزان فعال و فرهیخته در حوزه کتاب و نشر دعوت می‏ کنم برای رسیدن به قله پیشرفت در این عرصه، مشارکت جدی و فعال در برگزاری این همایش داشته باشند. 

 

محید صحاف
رئیس همایش

۹۴/۰۴/۲۷
مجید صحاف

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

ابزار هدایت به بالای صفحه