کارگروه ویژهای که تنها یک جلسه تشکیل شد/ حکمی که رسانهای نشد
توجه به نگاه جامع، تخصصی، علمی و راهبردی رهبر انقلاب در حوزه کتاب و کتابخوانی برای سطوح مدیریتی و مهندسی فرهنگی ِکتاب در کشور بسیار ذیقیمت است و آغاز تحولی بزرگ در این عرصه محسوب می شود. اما امروز متاسفانه هنوز تبیین دقیق و موشکافانه ای از اندیشه ها و دیدگاه های ایشان در این خصوص صورت نگرفته است و بسیاری از مشکلاتی که در حوزه های نظری، عملی و مدیریتی کتاب و کتابخوانی با آن رو به رو هستیم و برداشت های گوناگون و بعضاً متعارض اهالی فرهنگ از دیدگاههای معظم له ناشی از وجود خلاء در تبیین دیدگاه های ایشان در این حوزه است.
اواخر اسفند 92 بود که طی جلساتی با مدیرعامل خانه کتاب و شنیدن دغدغه های ایشان، دبیری کار گروه ویژه اندیشه های رهبری در حوزه کتاب را پذیرفتم.
پس از آن در گیر و دار تصمیم گیری برای نحوه فعالیت این کارگروه، و اینکه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تمایل داشتند کارگروه ذیل معاونت فرهنگی فعالیت کند، علنا کار مسکوت ماند. تا اینکه در اول اردیبهشت 93 حکم من به عنوان دبیر کارگروه توسط سیدعباس صالحی صادر و فردای آن روز اولین جلسه کارگروه با حضور اعضا تشکیل شد.
اولین جلسه و محتوای پربار آن و تعیین نقشه کلی راه، حاکی از آینده خوب این کارگروه داشت. پس از آن با نزدیک شدن به برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب و علیرغم مشغله های فراوانم به عنوان مدیر کمیته جنبی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب (والبته سایر مسئولیت هایم در حوزه فرهنگ)، کار کارگروه را با جدیت پیگیری کردم و اولین نشست تخصصی کارگروه با موضوع «بررسی بایستههای نشر کتاب از منظر رهبر معظم انقلاب» (بخشی از محتوای آن نشست را از اینجا بخوانید) در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب برگزار شد.
اما علیرغم تلاش های بعدی و بوجود آمدن برخی مسائل، دیگر جلسه و نشستی تشکیل نشد و کارگروه تبیین و تحقق اندیشه های راهبردی رهبری در حوزه فرهنگ مکتوب، آغاز نشده به کار خود خاتمه داد.
و حالا گزارش فارس را از این کارگروه بخوانید:
کارگروه ویژهای که تنها یک جلسه تشکیل شد/ حکمی که رسانهای نشد